ATELIERROUTE  23 en 24 april  2022 van Kunst in het rond Veldhoven

Op zaterdag 23 en zondag 24 april doe ik mee met de atelierroute Veldhoven. Op Smelen 150 kunt u komen kijken naar mijn kunstwerken. Totaal 35 kunstenaars doen hier aan mee. Bijzonderheden zoals informatie en een plattegrond waar de kunstenaars wonen zijn te vinden op www.kunstinhetrond.nl Het is van 11.00u tot 17.00u. 

                                                       KUNSTWERK ‘100 jaar Veldhoven’ voor altijd  in Museum ’t Oude Slot Veldhoven

 

                                                       PORTRET BRUCE SPRINGSTEEN februari 2022 voor tribute band ‘BRUCIFIED’

Leuk om een portret te hebben mogen maken wat gebruikt gaat worden door de magnifieke tribute band ‘BRUCIFIED’. Ze willen het projecteren tijdens hun optredens. Temidden van vele andere foto’s en kunstwerken van Bruce Springsteen. De band doet mee aan Battle of the bands een televisie programma op SBS6. Als ze in de top blijven zoals ze nu staan, mogen ze gaan optreden in Ziggo Dome. Geweldig! Ik hoop dat het ze gaat lukken!!! Good luck! In het portret heb ik buiten mijn ‘normale’ diertjes wat leuke teksten betreffende Bruce Springsteen toegevoegd. Het is gelukt! Ze treden op in mei in het Ziggo Dome.

 

                                         GENERATIE PORTRET A.C. VAN KASTEREN VELDHOVEN november 2021

Trots dat ik een groot werk mocht maken voor het prachtige bedrijf A.C. van Kasteren te Veldhoven. Drie generaties zijn te zien op dit werk te weten Opa Janus van Kasteren, zoon Janus van Kasteren en ook zijn zoon Janus van Kasteren. Naast ieder portret is een speciale wagen te zien. De jongste Janus, links onder in het familie portret rijdt nu mee in de Dakar rally! Erg leuk!

                                     NIEUWSBERICHT IN HET EINDHOVENS DAGBLAD ZATERDAG 23-okt-2021

 

Mijn portretten en vele prachtige hele beroemde portretten van prinses Beatrix waren ook te zien bij het televisieprogramma Blauw Bloed van zaterdag 23 oktober 2021 19.45u NPO 2. Deze uitzending kan je terugkijken via deze link :

https://blauwbloed.eo.nl/artikel/2021/10/de-tip-voor-een-dagje-uit-beatrix-in-beeld

 

                             EXPOSITIE ‘Beatrix in beeld’ Stedelijk Museum Vianen 16 okt 2021 tot eind februari 2022

Twee van mijn portretten van prinses Beatrix hangen in het Stedelijk Museum Vianen in een grootse expositie met louter werken van onze voormalige koningin Beatrix. Indrukwekkende werken van Andy Warhol, Herman Gordijn, Jeroen Henneman, Marte Röling en vele staatsieportretten, schilderijen, zeefdrukken voorstudies voor oorspronkelijke werken, ontwerpen van postzegels en munten, sculpturen en foto’s. Zo leuk dat ik hiervoor gevraagd ben, mijn naam op het raam van het museum, fantastisch!

                                                    TIJDCAPSULE VELDHOVEN begraven 24 september 2021

Ter ere van het 100 jarig bestaan van de Gemeente Veldhoven werd een tijdcapsule gemaakt in de vorm van een roestvrijstalen trolley koffer met echte wieltjes en een uitschuifbaar handvat door kunstenaar Frank Vincent. Deze koffer gaat een tijdreis maken van 100 jaar. De bedoeling is dat deze koffer in 2121 zal worden geopend. In deze koffer zitten allerlei gewone spulletjes uit 2021 en vele brieven of bijzondere dingen die mensen er graag in wilden doen. Mij was ook gevraagd een brief te schrijven en een kunstwerkje te maken. Omdat de koffer kleiner van formaat is dan de meeste werken die ik maak, besloot ik speciaal hiervoor een klein werkje te maken. Ik koos voor een portret van de hulphond Oeke die al overleden is, maar het was zo een lieve hond en ze heeft zoveel goede hulp geboden dat ik het het leuk vond haar te vereeuwigen. Ik heb haar in een klein lijstje gedaan. Alles werd vacuüm verpakt in de koffer en die werd dichtgelast en na een leuke ceremonie begraven bij Museum ’t Slot in Veldhoven. Tja, je weet nooit of ze weer boven komt, maar ik vond het leuk en speciaal hieraan mee te werken. Een foto van het kleine portret van Oeke:

                                                    ONTHULLING KUNSTWERK 100 JAAR VELDHOVEN 8-7-2021

Op 8 juli 2021 werd mijn kunstwerk onthuld door mij en wethouder Hans van de Looij in het Gemeentehuis Meiveld 1 Veldhoven. Door de corona virus tijd werden veel evenementen, waaronder ook tentoonstellingen uitgesteld. Ik zag een door mij gemaakt kunstwerk, speciaal voor een tentoonstelling over Veldhoven 100 jaar, maar blijven liggen. Zonde! Omdat ik bang was dat van uitstel afstel kwam, besloot ik het werk te schenken aan de Gemeente, zodat iedereen het in het echt zou kunnen bekijken. De burgemeester en wethouder waren erg enthousiast. Leuk dat mijn kunstwerk nu een mooie plaats heeft in de vitrine van het Gemeentehuis Veldhoven, zichtbaar voor iedereen! Op het werk zijn de eerste burgemeester Albert van Hooff 1921 en de huidige burgemeester Marcel Delhez 2021 te zien. Op de achtergrond een hele oude landkaart van eind 19e eeuw waarop Veldhoven en de dorpjes Meerveldhoven, Oerle en Zeelst te zien zijn. Het is een groot werk 150 cm x 115 cm. De volgende dag stond er een foto in het Eindhovens Dagblad!

 

Helaas heb ik niet veel nieuws door deze Corona-virus tijd. Ik maak nog wel portretten in opdracht, maar verder kan ik geen exposities geven, of aan deelnemen helaas. Ik ben in september 2020 gestart met de opleiding Schilderkunst op de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk. Schilderen met olieverf op de manier van de oude meesters. Door Corona zijn er aangepaste lesuren en veel thuis of online, maar toch iets nieuws voor mij. Ik ben benieuwd wat dit me gaat brengen…

 

Expositie Veldhoven 14 december 2019 tot 1 maart 2020

Op zaterdag 14 december wordt de expositie  “Zie hoe gezichten kijken” geopend bij galerie de Kunstpraktijk, Dorpstraat 6a in Veldhoven. Ik doe daar ook aan mee met drie portretten. Twee nieuwe werken heb ik hiervoor gemaakt. Twintig kunstenaars nemen deel aan deze expositie. Ik ben benieuwd hoe het er uit zal zien! Alleen gezichten dus. 

 

Onderstaand portret ‘Mathilde Willink’ maakte ik voor de tentoonstelling ‘De Diva’ die geopend wordt op 7 juli 2019 de geboortedag van Mathilde. De tentoonstelling is in Lokaal 54,  Nieuwstraat in Terneuzen. Meer dan 20 kunstenaars uit binnen- en buitenland tonen daar hun werken. Ik zal daar drie werken tentoonstellen, twee Mathildes en Diana Ross. De tentoonstelling loopt tot en met 23 augustus 2019. 

Nederlandse Portretprijs 2019

Op 3 november 2019 zal de Nederlandse portretprijs voor de tweede keer worden uitgereikt. Kunstenaars worden opgeroepen een portret in te dienen. Het moet digitaal ingestuurd worden, anoniem. Het moet een portret naar leven zijn. En gemaakt zijn na 2017. Ik maakte een portret van mijn dochter Pleuni speciaal voor deze wedstrijd, haar gezicht komt als het ware uit een watergolf met minuscule visjes, te zien van dichtbij. Een vakjury zal een selectie maken. Daar hoorde Pleuni niet bij helaas.

 

De lezende oude vrouw van Rembrandt 1655 in mijn stijl.

Omdat het 350 jaar geleden is dat Rembrandt stierf is 2019 uitgeroepen als het jaar van Rembrandt. Op televisie is een mooi programma Project Rembrandt, waarin de beste Rembrandt van Nederland wordt gezocht. Daarnaast worden kunstenaars opgeroepen om een kunstwerk te maken dat geïnspireerd moet zijn door Rembrandt. Dat mag van alles zijn. Ik wilde ook iets maken. In een mooi boek over Rembrandt, zag ik het portret van de Lezende oude vrouw uit 1655. Ze deed me wat aan mijn grootmoeder denken op de een of andere manier, ze las me vroeger als klein meisje mooie verhalen voor. Uit dit schilderij straalt voor mij een enorme rust en huiselijkheid. De vrouw zit heerlijk warm in haar mantel gedoken te lezen, compleet verdiept in de tekst. De prachtige lichtval op haar gelaat inspireerde me om een tekening te maken op mijn eigen manier en met mijn materialen, bister, inktsoorten en krijt. Het formaat is 75 x 98 cm. Ik heb geprobeerd de lichtval en de sfeer goed weer te geven en toch mijn eigen stijl ook te behouden. Dus kleine diertjes zitten er in verwerkt die alleen van heel dichtbij te zien zijn. Ik heb het werk ingestuurd, ik kreeg nummer 6164, als dat het aantal werken is wat is ingestuurd, zijn het er wel heel veel. Er wordt een selectie gemaakt en als je werk erbij zit moet je het komen brengen. De geselecteerde werken mogen in een expositie in het Rijksmuseum Amsterdam komen hangen. Helaas is mijn Lezende Oude Vrouw niet geselecteerd. Was toch leuk om te doen. Ze mocht wel in een expositie hangen in Eersel in het Kempenmuseum!

Vrijdag 18 januari 2019 om 17.00u is mijn gigantische expositie in Veldhoven geopend door burgemeester Marcel Delhez. In “De Verdieping” Gemeentehuis Meiveld 1.  Wat officieel!!! Mijn naam staat zelfs op de muur geplakt! Echt heel spannend. Deze expositie kreeg ik aangeboden omdat ik de Veldhovense Cultuurprijs mocht ontvangen. Meer dan 40 van mijn portretten zijn er te zien. Ook in theater “De Schalm” hangen vier werken en in de Veldhovense Bibliotheek ‘Picasso’, in museum ’t Slot hangt Theo van Gogh, broer van Vincent en ‘J.S. Bach’, een nieuw werk in de muziekschool Art4U.

CULTUURPRIJS VELDHOVEN 2018 uitgereikt aan HANNEKE HIELKEMA

Op 30 september 2018 tijdens het CityFest in Veldhoven, op het grote podium werd om 15.15 uur de Cultuurprijs Veldhoven 2018 aan mij uitgereikt!!! Ik ben er ontzettend blij mee. Ongelofelijk dat ik gekozen ben, wat een grote eer. Ik kreeg een prachtige bronzen penning gemaakt door kunstenaar Jan Dams. Ook een juryrapport was erbij. De jury bestaat uit Jack Gooiers (Art4U) De Muziekschool, Sjoert Bossers (Theater De Schalm), Dorine Prinsen (Bibliotheek Veldhoven) en Hans Sonnemans (Museum ’t Oude Slot). De prijs is bestemd voor professionele kunstenaars, groepen, of kunst- en cultuurinstellingen. Maar ook veelbelovende jonge talenten en bekende kunstenaars uit de regio komen in aanmerking. De gedachte achter de prijs is dat cultuur niet alleen je eigen particuliere hobby is, maar dat de invloed op het culturele klimaat veel verder reikt en serieus bijdraagt aan een goed woon/werkklimaat voor de samenleving. Daarmee is deze prijswinnende cultuurdrager een voorbeeld voor het ontwikkelen van je eigen unieke talent en een culturele promotor van Veldhoven en de Kempen. 

Image (6)

 

Zaterdag 6 en zondag 7 oktober 2018 doe ik mee met Atelierroute Eindhoven en regio. Thuis bij mij op Smelen 150 in Veldhoven is er weer van alles te zien. Van 11.00 tot 17.00 u is iedereen welkom. Ik ben natuurlijk zelf aanwezig! Dus wie komt er diertjes zoeken?

IMG_8746Het paardenportret ‘Haflinger’ 100 x 100 cm, verkocht tijdens de atelierroute Kunst in het Rond, in Veldhoven, zondag 8 april.

IMG_5220

Speciaal portret van koning Willem Alexander onthuld in Waalre.
20180327-_5D39971-Onthulling Kunstwerk

Op 27 maart 2018 werd een speciaal portret van onze koning Willem Alexander onthuld in het nieuwe Gemeentehuis in Waalre. De eer was aan de wethouder Alexander Holstein en Burgemeester Jan Brennikmeijer. Ik kreeg de opdracht om dingen uit het leven van onze koning en Nederland in dit portret te verwerken. Ook diertjes zijn natuurlijk aanwezig. De fregatten van de Marine, watermanagement, de molens van Kinderdijk, de Olympische ringen, de marathon New York, De elfstedentocht, Kasteel Drakensteyn, het koninklijk gezin op ski’s en nog wat meer. 

Image (3)

ART EINDHOVEN! Mijn standje!

zaterdag 14 en zondag 15 april van 11.00 tot 17.30 uur Klokgebouw Eindhoven.

IMG_3946

“MIJN” PRINSES BEATRIX IN HET VELDHOVENS WEEKBLAD 28 MAART 2018

IMG_3824

BURGEMEESTER JACK MIKKERS VAN VELDHOVEN

Ik ben zeer vereerd dat ik het portret mocht maken van Burgemeester Jack Mikkers Veldhoven. Hij nam afscheid van zijn Gemeente Veldhoven, om burgemeester te worden in ‘s-Hertogenbosch. Het is gebruikelijk dat er dan een portret van deze afscheidnemende burgemeester komt te hangen in een burgemeesters galerij in het Gemeentehuis Veldhoven. Ik mocht het portret samen met Jack Mikkers onthullen op vrijdag 26 januari 2018, erg spannend, maar gelukkig was iedereen erg enthousiast! Het portret leek te ‘zweven’ in de lijst, erg mooi! Het lag iets hoger dan de passe-partout en ook los van de bijna onzichtbare glasplaat.

508895ff-ebb4-4c2a-836a-60372f9c1615PORTRET ‘DESPAIR’ GENOMINEERD VOOR ‘SCHILDERIJ VAN HET JAAR 2017’

Er zijn vijftig werken genomineerd voor ‘Schilderij van het jaar 2017’ waaronder ‘Despair’ mijn portret van een Syrische vluchtelinge. Er worden tien werken gekozen voor de finale door de jury. Helaas was het werk niet bij de 10 werken voor de finale. Maar toch leuk om bij de vijftig te horen, gekozen uit 1029 werken. 

SCHILDERIJ VAN HET JAAR 2017

Ik doe mee met Schilderij van het jaar 2017. Ik heb hiervoor twee werken ingediend. Picasso Azul, portret van Picasso en Despair het portret van een vluchtelinge. Vanaf 1 oktober kan er door publiek gestemd worden op de deelnemende werken voor de publieksprijs. Ga op internet naar Schilderij van het jaar 2017 en volg de instructies als u wilt stemmen. Er is ook nog een jury prijs. Ik wacht in spanning af!

foto 11

IMG_8101

VERKOCHT TIJDENS ATELIER ROUTE EINDHOVEN

"El vaca rubia" 60 x 60 cm Hanneke Hielkema nr. 65

“El vaca rubia” 60 x 60 cm Hanneke Hielkema nr. 65

ATELIER ROUTE EINDHOVEN 30 september en 1 oktober 2017

Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober vindt de Atelierroute Eindhoven plaats van 11.00u tot 17.00u. Daar doe ik aan mee voor de tweede keer, maar nu vanuit mijn huisadres: Smelen 150 te Veldhoven, gratis toegang. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken. Ik ben er natuurlijk zelf en kan u ontvangen met een drankje. Ik heb er nu wat kleurige werken bij, ze zijn wat anders dan u gewend bent van mij.

Image 4

IK HEB DE KUNSTGROEP ‘KUNSTHOVEN’ VERLATEN.

Ik was bijna een jaar bij de kunstgroep ‘Kunsthoven’, op ‘De Plek’ in Eindhoven, maar per 21 augustus heb ik deze groep verlaten, ik vind het toch fijner om mijn pad alleen te volgen. 

POP-UP EXPOSITIE ZEVENAAR 21-22-23 april 2017

IMG_0884

Madeleine Corbey, een oud medestudent beeldhouwen vroeg me per mail of ik interesse had om mee te doen met een pop-up expositie, ze heeft al een paar keer zoiets georganiseerd en vond dat mijn werk er goed bij zou passen, nou leuk! Ik mag er meerdere neerhangen, ik ben benieuwd. Informatie over de expo zie mijn hoofdstuk Exposities. Het is een ontzettende grote hal, mijn werk heeft nog nooit zo mooi gehangen, los zwevend aan touwen, geweldig, zo komt de papieren uitstraling echt tot zijn recht! Tegen het portret op de voorgrond van de foto hangt nog een ander portret ‘Varon’ wat even groot is. Zo mooi om het zo te hangen!

PAASEXPOSITIE KUNSTHOVEN 15 t/m 19 april 2017

IMG_0389

Met kerstmis heb ik samen met de groep Kunsthoven geëxposeerd bij Kantorencomplex “de Plek” Eindhoven, op de Noord-Brabantlaan 303 Dat was erg leuk dus volgt er nu een Paasexpositie.  Ook weer gratis. Met meest nieuw werk. Ik maakte onlangs een paar kleurige portretten, heel anders dan normaal voor mij. Ben benieuwd wat de reacties zullen zijn… Dus van 15 t/m 19 april van 12.00u tot 17.00u Ik ben zelf aanwezig zaterdag, Tweede Paasdag en dinsdag. Misschien tot ziens!!

Art Eindhoven

klokgebouw-eindhoven

IMG_0651

Op 8 en 9 april 2017 heb ik meegedaan met de expositie Art Eindhoven in het Klokgebouw Strijp-S Eindhoven. Vijf werken kon ik laten zien in mijn standje, om de hoek ook nog een kleurig portret! Het was een goedbezochte expositie, sommige mensen kennen mijn werk nog van Sterren op het Doek, grappig, ze onthouden het goed! Een paar mensen denken er over een portret te laten maken door mij, dus nu is het even afwachten… Ik heb vele leuke mensen ontmoet en overweldigende reacties vaak, wat wil je nog meer.

PICASSO WEDSTRIJD 

Ik deed mee aan de Picassowedstrijd van de Avro-Tros. Altijd leuk om eens wat anders te maken dan je gewend bent. Ik zocht van alles op over Picasso en vond dat hij een zeer intrigerend gezicht had. Daarom maakte ik een portret van hem. Ik vond het leuk om in zijn gezicht de sfeer van zijn werken vast te leggen. Althans, dat heb ik geprobeerd. Er worden 25 werken uitgekozen, de winnaar mag in het van Abbemuseum hangen en nog wat prijzen. Maar de kans is natuurlijk erg klein want er doen veel mensen mee, 3000 werken ingestuurd!  Helaas ben ik niet geselecteerd, maar het was toch een leuk project! En een afbeelding van mijn portret stond twee maal in een mail die iedereen kreeg over het Picasso programma, toch een eer!

foto 11

TEVREDEN KLANT OVER PORTRET IN OPDRACHT

Een echtpaar gaf me de opdracht om een portret te maken van hun kleinzoon ‘Madden’. Dit naar aanleiding van hun bezoek aan de RIAF Rotterdam International Art Fair van september 2016, waar ook ik een stand had. Ze stuurden me een prachtige foto van hun kleinzoon. Op 2 februari 2017 kwamen ze het portret halen, altijd super spannend!  Gelukkig waren ze heel erg tevreden, ik kreeg een prachtige bos bloemen! Iedereen blij! 

IMG_7953 (1)

foto (9)

‘Madden’ 65 x 50 cm met een paar detailfoto’s

TWEEDE KERSTDAG 2016  START DE EXPOSITIE ‘KUNSTHOVEN’ EINDHOVEN

Op Tweede Kerstdag van 11.00u tot 17.00u  is de eerste officiële expositie van ‘Kunsthoven’ op Noord Brabantlaan 303 te Eindhoven in Kantorencomplex “De Plek”. De 27e tot en met de 30e december is die ook geopend van 9.00u tot 17.00u. Ik kijk er naar uit!!  Toegang gratis! Op 13 december stond al een mooi artikel in het Eindhovens Dagblad, we hadden hiervoor een interview gegeven en er waren mooie foto’s gemaakt. Hopelijk komen er veel mensen op af!

                                             img_0298

flyer-kunsthoven-digitaal                                                             ‘KUNSTHOVEN’ OPGERICHT

Met de kunstenaars waar ik mee exposeerde en meedeed aan de Atelier Route Eindhoven, is een soort kunstcollectief opgericht genaamd ‘Kunsthoven’.  De naam is afgeleid van de plaatsen Veldhoven, Eindhoven en Kantorencomplex”De Plek” waar we exposeren, ligt vlak bij de fietsrotonde “De Hovenring”. We konden goed met elkaar opschieten en besloten samen te werken. In totaal 8 kunstenaars laten hun werk zien in het prachtige gebouw Kantorencomplex ‘De Plek’ Noord Brabantlaan 303 Eindhoven. We zijn druk bezig en willen er een groot succes van maken. Met telkens verschillende werken, misschien gaan we met thema’s werken. De kunst die we laten zien is zeer divers.  De werken komen prachtig uit in de mooie kantoren en gangen. Het gebouw heeft een zeer, zeer mooie pyramide-achtige glazen architectuur, dus super veel licht.

                    EXPOSITIE CREAMEER VELDHOVEN 8-9 oktober 2016

Op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 oktober 2016 doe ik mee aan de expo “Creameer” in Veldhoven De Run 3139. Een paar van mijn werken zijn er te zien. Verder tonen verschillende kunstenaars hun werken, allen verschillende disciplines. Gratis toegang.

 img_7941

img_7943-1

                                    ATELIER ROUTE EINDHOVEN 1 en 2 oktober 2016 

De atelier route in Veldhoven was goed bevallen, daarom doe ik nu ook mee met de Atelier route Eindhoven. Ik doe dit samen met een groep kunstenaars in een gebouw, er zal een atelier ingericht worden waar de kunstenaars aan het werk zijn. Ik dacht dat dan veel meer mensen zouden komen kijken, aangezien het ook nog in Eindhoven is. “De Plek voor Kunst” Noord Brabantlaan 303. Een werkelijk prachtig groot modern pand! Er zijn zeker 5 grote werken van mij te zien. Van 11.00u tot 17.00u toegang gratis. Er stond een stuk in het Eindhovens Dagblad met een foto van het portret Otra Vida erbij. Ze belden mij, ik ben zeer vereerd!!

foto-11

                  ROTTERDAM INTERNATIONAL ART FAIR 9-10 sept 2016

Het was een erg leuke beurs!! Zo mooi in de Laurenskerk!! Echt super veel leuke reacties gehad en verschillende mensen denken er over een portret te laten maken. Ze laten van zich horen! 

foto-1foto-12Ik had een booth van 2,5 m breed en 1 m diep! Plaats voor 4 grote portretten en een klein tafeltje.

                                                            WEDSTRIJDEN

Ik heb een portret gemaakt voor een wedstrijd van Van Lanschot Bankiers, met het thema “de tijdgeest”. Als het wint mag het op de PAN Amsterdam staan. Ik maakte het portret van een Syrische vluchtelinge.

“Despair” oftewel “Wanhoop” heb ik het genoemd.

IMG_9715

Wanhoop straalt uit de ogen van deze Syrische vrouw. Religieuze oorlogen, aanvallen van rebellen, resulteren in zeer slechte levensomstandigheden, er is weinig hoop op verbetering, de situatie is uitzichtloos in eigen land. Daarom vluchten enorme stromen mensen uit vele landen. Ze proberen een betere plek te vinden in de wereld. Achterin vrachtwagens geperst, op kleine bootjes met te veel mensen gaan ze een levensgevaarlijke tocht aan. Hierdoor worden gezinnen uiteengerukt, mensen worden ontheemd. Niemand weet hoe ze de grote stroom mensen goed moet opvangen. Dit portret is 122 x 94 cm gemaakt met bister, krijt en inkt op papier. In de tekening zelf zijn met kroontjes pen en inkt stromen vluchtingen weergegeven, een paar tanks, een bootje vol met vluchtelingen, alleen te zien van dichtbij, als je goed kijkt. Dit maakt dat het portret twee dimensies heeft. Daarom geeft mijn kunstwerk de huidige tijdgeest goed weer denk ik.  

Deze omschrijving deed ik erbij. Ik ben benieuwd wat de jury er van vindt…Ik heb het portret ook maar ingediend voor de prijs Schilderij van het jaar, dus twee wedstrijden, wie weet? Het publiek kan dan ook weer stemmen, in oktober of zo, maar ik ga niemand meer vragen, ik vond dat zo een gedoe vorige keer bij het portret van Theo van Gogh. Ik wacht af of ik van de jury iets hoor. HELAAS BIJ BEIDE WEDSTRIJDEN NIET GESELECTEERD !! JAMMER !!Hieronder een detailfoto boven haar oog een stroom vluchtelingen.

IMG_9714

          OPBRENGST VEILING VAN MIJN PORTRET “JOHNSON” € 2.050,00

Overhandiging van het portret “Johnson” wat geveild werd voor een bedrag van € 2.050,00 aan Carmen Nagtegaal van Media Primair, de uitgever van het blad “Hoefslag”. Dit bedrag komt geheel ten goede aan de Stichting ParaPaard. Deze stichting zet zich in voor gehandicapten, zodat ze zich ook kunnen bezighouden met paardensport. De koper wil graag anoniem blijven. ParaPaard gaf eerder aan erg blij te zijn met dit bedrag! Ik hoop dat de echte Johnson het goed gaat doen op de Olympische Spelen met Hans Peter Minderhoud.

IMG_9702 (1)

EXPOSITIE KONINKLIJKE STAATSIEPORTRETTEN VENLO 6 juni – 1 september 2016

Ik doe mee met deze koninklijke expositie, gegeven door Kunstcollectief Oranje waar ik lid van ben. Drie van mijn werken zijn hier te zien, waaronder het portret van onze koning, door mij gemaakt, wat ook hangt in alle 17 rechtszalen van Limburg. Iedereen is welkom. Er zijn meer dan 50 werken te zien, ook beelden, in een mooie groene omgeving. Zie verdere bijzonderheden het hoofdstuk “exposities” op deze website. 

foto 7

            VEILING VAN MIJN PORTRET VAN HET PAARD “GLOCK’s JOHNSON”

Het portret dat ik maakte van de hengst “Glock’s Johnson” van Hans Peter Minderhoud, wordt geveild. Iedereen kan bieden, vanaf € 1500,00. www.dehoefslag.nl/veiling Afmetingen 122 x 82 cm Ik heb het portret gratis gemaakt, ik heb er weken op gewerkt en de opbrengst is helemaal voor Gehandicapten Sport fonds “ParaPaard”. Er zitten honderden diertjes in verwerkt, die alleen te zien zijn van heel dichtbij. Bezichtiging is mogelijk geheel vrijblijvend natuurlijk, op afspraak, bij mij thuis. Stuurt u een mailtje, zie hoofdstuk contact.  

IMG_8873

IMG_8815

                              PRACHTIG ARTIKEL IN ‘DE HOEFSLAG’ APRIL 2016 

Als dank voor het meedoen aan “Johnson op het doek” staat er een mooi artikel in het aprilnummer van het paarden magazine “De Hoefslag”. Mijn werk van Johnson wordt geveild, iedereen kan bieden. Bij www.dehoefslag.nl/veiling kan je een bod uitbrengen. Het gaat vanaf € 1500,00. De opbrengst is helemaal voor gehandicapten sport fonds “ParaPaard”. Ik hoop dat het heel veel zal opbrengen!

HANNEKE HIELKEMA NEEMT DEEL AAN ‘KUNST IN HET ROND’ ATELIERROUTE VELDHOVEN 16 en 17 april 2016

Ik ben gevraagd om mee te doen aan de atelierroute in Veldhoven “Kunst in het Rond”. Ik heb nooit eerder meegedaan en het lijkt me wel leuk.  Iedereen is van harte welkom op Smelen 150 Veldhoven. Verdere informatie, zie onder het hoofdstuk Exposities van deze website.

IMG_4421

                                     EEN SOORT VAN ‘PAARD OP HET DOEK’

Er is mij gevraagd om het beroemde paard “Johnson” van Hans Peter Minderhoud te portretteren. Dit paard gaat waarschijnlijk meedoen aan de Olympische Spelen. Het magazine “De Hoefslag” vroeg mij of ik mee wilde doen aan een soort “Sterren op het Doek” ofwel “Paard op het Doek”. Drie kunstenaars, waaronder ik, moeten thuis een kunstuiting maken vanaf een foto van het paard Johnson. Op 22 maart 2016 waren we uitgenodigd bij de stallen in Oosterbeek om het kunstwerk te laten zien aan Hans Peter Minderhoud, hij koos het werk wat hij het mooiste vond en mag dat houden, de andere twee kunstwerken worden geveild voor een goed doel.  Helaas koos hij niet voor mijn werk, maar voor een prachtig realistisch klassiek olieverf schilderij van “Johnson”, het was ook ècht zijn paard. De drie werken komen met een groot artikel in het magazine van april 2016 te staan. Daarna wordt mijn werk geveild, hoe dat in zijn werk gaat hoor ik nog, ik ben benieuwd wat het op zal brengen. Iedereen kan er op bieden in ieder geval. Het was wel een geweldige ervaring om het “model” in het echt te zien en Hans Peter Minderhoud te ontmoeten. Geweldige stallen heeft hij, een onvergetelijke dag! Hieronder foto’s van “mijn” Johnson.

IMG_8859

IMG_8818

IMG_8857

Het linkerwerk is gekozen door Hans Peter Minderhoud, dat werk vond hij het meeste lijken op zijn “Johnson”, het is een realistisch olieverfportret. Het schilderij ernaast en daarnaast het mijne, worden geveild, de opbrengsten zijn geheel voor “ParaPaard”.

ARTIKEL IN ONLINE PARADIJSVOGELS MAGAZINE november 2015

KUNST MET EEN DIEPERE LAAG

Nederlandse kunstenares Hanneke Hielkema maakt ‘2 in 1′ kunst. Haar portretten zijn al plaatjes op zich, maar wie ze van dichterbij bekijkt ziet een wereld voor zich open gaan. In de portretten verwerkt ze namelijk piepkleine natuurlijke tafereeltjes, diertjes en gezichtjes. Dit is met recht kunst met een diepere laag: zowel van een afstand als van dichtbij kan een kunst- en natuurliefhebbers zich er uren aan vergapen… Tussen de werken zitten portretten van bekende personen zoals Ellen Vogel en Theo van Gogh, maar Hielkema maakt ook portretten in opdracht! Ze werkt hierbij vanaf een foto van een dierbare of een geliefd huisdier, dus uren stilzitten is niet nodig. Voor meer informatie kunt u contact met haar opnemen.

Bekijk ook de prachtige foto’s erbij!! De link is http://www.paradijsvogelsmagazine.nl/kunst-met-een-diepere-laag/

EXPOSITIE 125 VARIATIES OP VAN GOGH BREDA 20 november 2015 t/m 24 januari 2016

Het Breda’s Museum toont de top-125 werken uit de Van Gogh Schilderwedstrijd.  In 2015 is het 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh overleed. Ook mijn portret van Theo van Gogh is hier te zien. Het Breda’s Museum is gelegen aan Chassepark Breda, Parade 12-14. Geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 u tot 17.00 u.

01-2

foto 4

foto 3

foto 1                                                 GENOMINEERD !!!

Mijn schilderij van Theo van Gogh is genomineerd met 125 andere werken. Het werk mag hangen in het Breda’s Museum Geweldig. Op 19 november 2015 is de opening en hoor ik wie de 15 finalisten zijn. Je weet maar nooit… Het is wel spannend. Het publiek kan stemmen voor de publieksprijs. In de eerste ronde stond ik op de tweede plaats!  De tweede en laatste stemronde is tot eind oktober. Per e-mailadres 1 stem ! Dus als u mijn werk mooi vindt graag nogmaals uw stem.

http://www.vangoghschilderwedstrijd.nl/schilderij/1201

IMG_7239

STEMMEN !!!!!!!

Ik heb meegedaan met de wedstrijd “Schilder als van Gogh” met mijn portret dat ik maakte van Theo van Gogh, broer van Vincent. Het portret is 122 x 94 cm uitgevoerd in bruine bister en inkt, het bruine moet een beetje verwijzen naar het oude van de tijd. Ik koos voor Theo van Gogh, omdat hij alles voor Vincent over had en hem financieel en geestelijk steunde heel zijn leven. Door de vele brieven die de broers naar elkaar schreven, weten we nu zo veel van Vincent. Ik vond het leuk nu eens Theo extra te belichten. Er kan gestemd worden door het publiek voor de publieksprijs. Je gaat naar de volgende link en volgt de stappen, je krijgt dan een bevestigingsmail die je nog moet bevestigen door weer op de link te klikken. Hartelijk bedankt voor het stemmen !! LINK:

http://www.vangoghschilderwedstrijd.nl/schilderij/1201

IMG_5052

Een detailfoto uit het portret van Theo van Gogh.

MIJN SOLO-EXPOSITIE BIJ RECHTBANK MAASTRICHT VERLENGD T/M 30 OKTOBER 2015

Ik heb geluk, mijn solo expositie bij Rechtbank Maastricht, St. Annadal 1,  is verlengd tot en met 30 oktober 2015. Door de weeks geopend van 9.00 u tot 17.00 u. Gratis entree, wel legitimatiebewijs meenemen! Er zijn 21 van mijn grote werken te zien, waaronder dit werk op de foto “En el Sol” 150 x 115 cm. Ze hangen achter de ramen van de zittingszalen in de grote hal. Een mooie locatie.

foto 6DRIE WERKEN BIJ BOURGONDISCH DEN BOSCH

Drie van mijn werken zijn te zien bij Bourgondisch Den Bosch, een culinair evenement, op 10-11-12 en 13 september 2015 in de Paviljoen tent van Barrique Nosing & Tasting. “Antonio”, het portret “Burga”en “Brisa” zijn er te zien. 

foto 13

INTERVIEW IN “JUST BE IT MAGAZINE”

In het prachtige gratis Online magazine 08 “Just be it magazine” a fair lifestyle, Online gratis magazine, stijlvol, duurzaam, fashion, design, food, travel, architecture, ondernemen, fairtrade, innovatief, staat een prachtig interview met mij. Met ook het filmpje van mijn portret van Theo van Gogh. Kijk maar eens!! justbeitmag.nl en klik op kunstenares Hanneke Hielkema

foto

Een paar foto’s van mijn solo-expositie die te zien is bij Rechtbank Limburg, locatie Maastricht St Annadal 1 van 13/7 t/m 30/10/2015. Maandag t/m vrijdag van 9.00u tot 17.00u toegang gratis. 

IMG_5438

IMG_5430

IMG_5431

Foto’s dat ik aan het werken ben aan het portret van Michiel Huisman, de Nederlandse acteur.

IMG_5417 (1)

IMG_5419

Detailfoto uit het portret van Michiel Huisman

Detailfoto uit het portret van Michiel Huisman

RECHTBANK MAASTRICHT WIL GRAAG EEN SOLO-EXPOSITIEVAN MIJN WERK

Rechtbank Maastricht heeft mij gevraagd of ik een solo-expositie wil geven in hun Rechtbank. Dus ja, dat doe ik met plezier! Er zullen 21 van mijn werken te zien zijn vanaf 13 juli 2015 t/m 30 oktober 2015. St. Annadal 1 Maastricht. Van maandag t/m vrijdag van 9.00u tot 17.00u. Dus als u in de buurt bent kunt u daar mijn werken zien hangen. Geen entree maar wel legitimatiebewijs meenemen!

IMG_5100 (1)

PORTRET GEMAAKT VAN THEO VAN GOGH, BROER VAN VINCENT

Voor de wedstrijd van de AVRO/TROS “Geïnspireerd door Van Gogh” maakte ik het portret van Theo van Gogh, de broer van Vincent. Van een foto, gemaakt in 1889 maakte ik dit portret. Theo ondersteunde Vincent zijn hele leven en dankzij de vele brieven die ze naar elkaar stuurden, weten we nu zoveel van Vincent. Dus vond ik het leuk, Theo extra te belichten. In het portret is van alles te zien, niet alleen dieren, maar ook delen uit kunstwerken van Vincent van Gogh zitten er in verwerkt. Het portret is 122 x 94 cm en uitgevoerd in bruine bister met inkt. Er worden 20 werken uitgezocht door een jury, daarna in het echt bekeken en er wordt een winnaar bekend gemaakt. Dat werk wordt dan tentoongesteld in het Van Gogh Museum Amsterdam. Er waren bijna 3700 inzendingen, er zijn er 20 uitgezocht, helaas niet mijn werk! Op de foto Theo met linksonder een inzetstukje van een detail uit het portret, De Zaaier loopt aan de linkerkant en diertjes rechts. In het portret is dit te vinden links naast zijn rechteroog. Op You Tube is een filmpje te vinden dat ik instuurde voor de wedstrijd. Als je intypt bij Google: You Tube Hanneke Hielkema Portret Theo van Gogh, broer van Vincent, kan je het filmpje van 1 minuut bekijken. Hieronder de link naar You Tube.

https://youtu.be/qX1pLzI4OEA

Portretfoto3

OVERHANDIGING STAATSIEPORTRETTEN

Op donderdagmiddag 12 maart om 15.45 u was de overhandiging van de 11 staatsieportretten die ik maakte van onze koning, aan de Rechtbank in Breda. De president Marieke Koek hield een toespraak en ik moest ook wat zeggen, best eng, maar ik deed het. Ik kreeg een grote bos bloemen en in de hal werd het portret van de koning onthuld door mr. Thomas van Gestel en de president Marieke Koek, het hing achter een gouden doek, heel voornaam. Gelukkig vonden ze de reproducties met bewerkte andere achtergrond erg mooi. Iedere Rechtbank zijn eigen kleur. Ze wilden graag dat iedere Rechtbank een uniek werk zou krijgen. Het was een gezellige feestelijke middag! Een fotograaf van het dagblad De Stem was er ook om foto’s te maken voor in de krant.

IMG_4918

IMG_4929

IMG_4897

STAATSIEPORTRETTEN VOOR RECHTBANK  ZEELAND-WEST-BRABANT

Rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft een tijdje geleden besloten 11 staatsieportretten bij mij te bestellen voor in al hun rechtbanken Breda, Tilburg, Bergen op Zoom en Middelburg. Zeven kleine reproducties van 83 x 60 cm komen in alle zittingszalen van Rechtbank Breda en het grote originele portret van de koning van 142 x 104 cm komt in de grote hal. Drie grote reproducties van het portret 125 x 90 cm heb ik voor iedere rechtbank uniek gemaakt, door de achtergrond met dikke verf te kleuren, ieder een andere kleur. Dat wilden ze graag. Ik heb de werken af en ze kunnen geleverd worden. Ze zijn erg mooi geworden vind ik. Omroep Brabant was hier in mijn atelier om een stukje op te nemen voor op de televisie. Het was meteen dezelfde avond op televisie, 11 maart 2015 op het nieuws van Omroep Brabant. Leuk!!! Ook te zien op hun website.

IMG_4884

EXPOSITIE VENLO 2 maart – 1 juni 2015

De expositie van Kunstcollectief Oranje “De Wildernis in Nederland” wordt gehouden in Grand Cafe “D’n Horstgraaf” Auxiliatrixweg 35, 5915 PN Venlo. Dagelijks te bezichtigen van 10.00 u tot 18.00 u. Er zijn 80 kunstwerken te bezichtigen van 30 kunstenaars in diverse disciplines. Het is een mooie fiets- en wandelomgeving met een soort van beeldentuin. Iedereen is welkom! Er zijn vier van mijn dierenportretten te bezichtigen. Waaronder deze afgebeelde koe.

DSCI1013

GROOT ARTIKEL IN PAARDENTIJDSCHRIFT “DE HOEFSLAG” JANUARI 2015

In het paardentijdschrift “De Hoefslag” staat in het januari nummer een prachtig interview met mooie foto’s.  Het blad heeft meer dan 49.000 lezers ! Om mensen de kans te geven mijn kunst in het echt te zien,  geef ik een solo expositie op zondag 18 en zondag 25 januari op Smelen 150 te Veldhoven, van 12.00 u tot 17.00 u, meer dan 30 werken zijn hier te zien!!!! Hieronder een foto van 2 pagina’s. Er waren er 4 in totaal ! Een fraai artikel.

GROOT INTERVIEW IN TIJDSCHRIFT “ONZE HOND” JANUARI 2015

In het grootste full color honden magazine van Nederland  “Onze Hond”, staat een interview van mij met foto’s. Geweldig leuk, dat ik in dit blad sta! Het is een heel mooi artikel van zes pagina’s. Ik werd gebeld door de journalist/fotograaf Eimer Wieldraaijer na de televisie uitzending van Koffietijd, hij zou het interessant vinden een artikel te plaatsen over mij en mijn werk in het tijdschrift. Het artikel staat in de januari uitgave van het tijdschrift. Losse nummers zijn te verkrijgen voor € 4,95 bijvoorbeeld bij magVilla.nl daar kan je intypen: onze hond en klik je op zoeken. Ik ben heel blij met het artikel, het is echt zo vreemd om jezelf te zien staan in een blad! En ook nog met mijn hond Fleurtje, een heus fotomodelletje!

ARTIKEL IN “DE GOOI-EN EEMLANDER”

Op 18 december 2014 stond een groot artikel met foto van mijn portret van prinses Beatrix “Vol van dieren” met een detailfoto in de krant “De Gooi- en Eemlander”. Een krant in de Gooi- en Vechtstreek. Dit naar aanleiding van de expositie “Ode aan Beatrix” die gehouden wordt van 12-12-2014 t/m 23-08-2015 in Museum Oud Soest.  Een journaliste belde me met de vraag of ze een interview mocht afnemen van mij over mij en mijn werk. Ik vond dit erg leuk natuurlijk! Ze stuurde mij een exemplaar van deze krant met het artikel.

EXPOSITIE “ODE AAN BEATRIX” MUSEUM OUD SOEST 12-12-2014 t/m 23-08-2015

Kunstcollectief Oranje toont de expositie “Ode aan Beatrix” Wel 50 kunstenaars tonen 100 koninklijke kunstwerken, waaronder beelden, tekeningen, schilderijen etc. In het prachtige Museum oud Soest, Steenhoffstraat 46 Soest. Iedere zaterdag en zondag geopend van 13.30 u tot 17.00 u. Van mij zijn drie werken te zien, het portret “Vol van Dieren” van prinses Beatrix, Koning Willem Alexander en Koningin Maxima.

IMG_4946

TWEE REPRODUCTIES  BIJ NOTARIAAT VAN DER VEER WAALRE

Ik was erg blij dat ik twee reproducties, van twee verschillende portretten die ik maakte van onze koning, mocht leveren aan Notariaat Van der Veer in Waalre. Ze hangen er prachtig in hun zeer eigentijdse nieuwe kantoor aan de Molenstraat in Waalre. Notaris van der Veer en zijn vrouw namen ze in ontvangst op 30 november 2014.

PAARDENTIJDSCHRIFT “DE HOEFSLAG”

In het januari nummer van 2015 komt er een artikel over mij en mijn kunst, in dit geval mijn paardenportretten,  in het paardentijdschrift “De Hoefslag”. Een journalist kwam langs om een interview af te nemen en er dan een mooi verhaal van te schrijven. Op 19 november 2014 kwam er een fotografe langs om een reportage te maken van mij en mijn paardenportretten. Het was erg leuk om hieraan mee te werken. Ben benieuwd hoe het er uit zal zien!! Ik had mijn atelier omgetoverd tot een soort paardenstal. Grappig om te zien.

VEILING VAN MIJN PAARDENPORTRET 17 NOVEMBER 2014

Op maandagavond 17 november 2014 in “De Schalm” in Veldhoven is mijn paardenportret geveild tijdens een veiling die gehouden werd tijdens de Benefietavond voor “Inloophuis de Eik” Eindhoven. Dit is een huis waar mensen met kanker en hun naasten kunnen komen voor wat steun en communicatie. De veiling werd gehouden voordat de voorstelling begon van o.a. Karin Bruers de bekende cabaretière. Ik heb dit portret speciaal gemaakt voor deze veiling, gratis. Het paardenportret is geveild voor € 750,00. Ik mocht op het podium naast de veilingmeester en de oud-notaris staan, met het paard in mijn handen, wel spannend voor een volle zaal. Het bedrag komt geheel ten goede aan “Inloophuis de Eik”.

Het paardenportret werd door de koper ingelijst in een lijst met een passe-partout en achter

museumglas. De koper is er erg blij mee!

INTERVIEW IN HET TIJDSCHRIFT “Onze Hond”

Naar aanleiding van het televisieprogramma Koffietijd waarin ik te zien was op 3 oktober jl., is mij gevraagd een interview te geven voor het tijdschrift “Onze Hond”. De journalist/fotograaf Eimer Wieldraaijer was hierbij mij thuis om het interview af te nemen en wat foto’s te maken voor het tijdschrift. Erg leuk was het om mijn verhaal te mogen vertellen. Het komt in de januari 2015 uitgave! Ben benieuwd!!

TELEVISIE UITZENDING KOFFIETIJD VRIJDAG 3 OKTOBER 2104 VAN 10.00u TOT 11.00u

Op vrijdag 3 oktober was ik te zien in het programma Koffietijd op RTL4.In verband met Dierendag op 4 oktober en in mijn werken honderden dieren verwerkt zijn, vonden ze het toepasselijk mijn werk te laten zien.  Ze vroegen me om verschillende werken mee te nemen waaronder het portret van de koning, waarvan reproducties in de Rechtbank Limburg hangen. Ook moest ik tijdens de uitzending werken aan een portret. Ik was thuis al begonnen aan een werk en maakte het verder af tijdens de uitzending. Ik had bedacht om het portret van Loretta Schrijver, de presentatrice, te maken en het haar aan te bieden tijdens de uitzending. Dit was een complete verrassing voor haar! Ze vond het geweldig! U kunt de uitzending terugkijken als u klikt op de volgende link. http://www.koffietijd.nl/uitzendingen/aflevering-30-4/

KRANTEN ARTIKEL IN HET EINDHOVENS DAGBLAD 3 oktober 2014

BOEK “THE HERO’S JOURNEY” OFTEWEL “REIS VAN DE HELDIN NEDERLAND JULI 2014 – week 28”

Peter de Kuster, schrijver van het boek “The hero’s journey” “Reis van de Heldin Nederland “juli 2014 – week 28 vroeg mij of ik interesse had om een van de heldinnen te zijn in zijn boek. Het boek gaat over Nederlandse vrouwen, die van hun creatieve passie hun beroep hebben gemaakt.  Er staan 6 foto’s in op voor mij favoriete locaties in mijn woonplaats of in Eindhoven en een questionnaire van 18 vragen met de antwoorden.  Dit alles staat prachtig afgebeeld in het boek.  Het boek is te koop als E-book en als gewoon boek.  Het was erg leuk en ik voelde me enorm vereerd om mee te doen, het is een super leuke ervaring om jezelf in een boek te zien staan! Op de onderstaande link kunt het boek vinden.

KRANTENARTIKEL Veldhovens Weekblad nr. 10,  5 maart 2014

Er stond 5 maart 2014 een groot, bijna pagina vullend artikel in het Veldhovens Weekblad. Met prachtige foto.

KRANTENARTIKEL 3 februari Eindhovens Dagblad.

Op 3 februari 2014 stond er een artikel in het Eindhovens Dagblad over de levering van de 17 3D reproducties van mijn portret van de Koning aan Rechtbank Limburg met foto’s erbij!

REPRODUCTIES GELEVERD AAN RECHTBANK LIMBURG

Op 30 januari 2014 heb ik 17 reproducties van mijn portret van Koning Willem Alexander geleverd aan de Rechtbank Limburg, voor al hun rechtszitting zalen. Ik ben hier super blij mee natuurlijk, een echte eer! Ik ben zoals ze zeggen “de koning te rijk”. Dit naar aanleiding van de eerdere expositie  van vele mooie Koningsportretten in augustus tot oktober 2013 in Rechtbank Maastricht, waar “mijn” portret werd gekozen.Op onderstaande foto sta ik trots tussen de 3D reproducties, in mijn atelier.

REPRODUCTIE BIJ NOTARISHUYS VELDHOVEN

Notarishuys Veldhoven heeft een 3D reproductie van Koning Willem Alexander aangekocht.

Een portret in opdracht:

Dit portret maakte ik in opdracht formaat 130 x 100 cm als een verrassing voor de vrouw van een klant, van hun dochter Emira. Ik hing het tussen de andere portretten, de familie kwam kijken naar mijn expositie en ontdekte zo het portret van Emira.  Ze hadden het nog niet gezien, dat was erg leuk! Ze zijn erg tevreden, zo moet het zijn! Ze willen het portret graag op Di-bond laten bevestigen, erg mooi strak. Zo is het stevig en kan er indien gewenst nog een lijst omheen.

EEN PORTRET IN OPDRACHT DAT IK LEVERDE

Ik heb een portret gemaakt van 100 x 75 cm in opdracht, de opdrachtgeefster was heel tevreden!

Ik overhandig op de foto het portret aan Jenny Coppelmans, tijdens mijn expositie op 4 januari 2014. Ze was zelfs ontroerd! Dat is een groot compliment.

SOLO EXPOSITIE Solo Expositie 4 en 5 januari 2014 in Veldhoven op Smelen 152.

Enkele foto’s van de expositie, het was een goed bezochte expositie. Iedereen bedankt voor uw komst en de geweldig leuke reacties!!!

                                     

Uitzending Sterren op het Doek De uitzending van het televisieprogramma Sterren op het Doek is geweest, daarin portretteer ik Ellen Vogel. Je op de onderstaande link de uitzending terugkijken. Bekijk de uitzending door hier te klikken!

        

Hier worden opnames gemaakt in mijn atelier, spannend!

Sterren op het Doek, het verhaalIk ben gevraagd om mee te doen aan het televisieprogramma Sterren op het Doek, gepresenteerd door Hanneke Groenteman. Het programma is van omroep MAX en daarin wordt een bekende Nederlander geïnterviewd  terwijl drie kunstenaars, waaronder ik, een portret maken van de bekende Nederlander. Het was een verrassing wie de persoon zou zijn, dit werd niet verteld van te voren. Het programma bestaat uit drie opname dagen,  16 juli:  Ik moest komen naar de Stadsschouwburg Amsterdam. Heel spannend allemaal, de collega kunstenaars waren heel aardig! Na verschillende opnames kwam de bekende Nederlander binnen, het was de bekende toneelspeelster Ellen Vogel, inmiddels 91 jaar. Toen moesten we aan de slag met het portret, dat valt niet mee tussen ongeveer 15 mensen en al die camera’s! De zenuwen waren er! Bovendien is het licht fel door alle lampen en heb je weinig aanknopingspunten voor je portret. Ook is de afstand te groot en mag je niet verschuiven. Maar wel ontzettend leuke ervaring! Mijn portret leek niet echt, maar dat had ik ook niet verwacht onder deze zware omstandigheden. Gelukkig mochten we foto’s maken en thuis opnieuw beginnen in je eigen vertrouwde omgeving. Dus begon ik meteen met mijn portret in mijn eigen stijl, dus met vele diertjes erin verwerkt. Op 23 augustus zijn ze hier geweest voor de opname, ze filmden mijn huis en mijn atelier, ik moest ondertussen werken aan het portret en wat vragen beantwoorden. Heel leuk allemaal. Ik heb thuis drie portretten gemaakt van Ellen, de eerste in rode bister met inkten, werd veel te krampachtig, ik was ook zo gespannen, je wilt het te goed doen! De tweede in bruine bister met inkten werd al wat losser, de derde in grijzen op papier was het meest los. Toen waren de zenuwen weg. Ze hebben opnames gemaakt van de drie werken, dus leuk om te zien naast elkaar. Op 16 september was de onthulling in het Van Gogh Museum Amsterdam. Geweldig was het, mijn portret stond op een ezel met een gordijntje ervoor, ernaast kon je een echt schilderij van Vincent van Gogh zien, het slaapkamertje. Wat een geweldige ervaring, een hele eer. Ik kreeg van iedereen die daar was hele leuke reacties op mijn portret. Maar de portretten van de andere kunstenaars waren ook mooi, allemaal heel anders. Toen heeft  Ellen een keuze gemaakt. Ze koos niet voor mijn werk, maar voor een super realistisch portret.  Hierboven kunt u klikken op de link “bekijk de uitzending door hier te klikken”. Het was fantastisch om mee te doen, en wat een enorm aardige, warme persoon is Ellen Vogel. Ze bedankte me voor het maken van haar portret en ze omhelsde me, heel lief. Mijn portret van Ellen werd geveild voor een goed doel dat Ellen koos, KNFG Geleidehonden, het bracht € 2412,- op, een mooi bedrag. Waar het komt te hangen weet ik nog niet. Op de foto hier rechtsboven was ik even in beeld bij de aankondiging van het programma bij Koffietijd. Ook was er in de Telegraaf een link naar mijn website, leuk allemaal. Het was een heel avontuur, om nooit te vergeten! Andere portretten kunt u zien onder het hoofdstuk “galerie” op deze website en bij het hoofdstuk “details” kunt u detailfoto’s van diertjes zien die zijn verwerkt in de portretten. Hieronder kunt u klikken op twee films gemaakt van twee verschillende portretten van toen nog Koningin Beatrix.

Films van mijn portretten die meededen in Beeld van Beatrix

Een paardenportret op outdoor Brabant Breda

                  

Het was erg grappig ik had na al die mensenportretten zin om eens een paard te portretteren, ik deed dat nu op doek 80 x 100 cm gemengde technieken. Toevallig stuurde ik een foto door van het gemaakte portret naar Form Art, zij toonden direct interesse omdat ze toevallig op Outdoor Brabant Breda stonden, een paardenevent. Daar zou mijn paard prachtig staan! Dus ik nog zondag 8 september snel het paardgebracht. Mijn Willem en de reproductie waren daar ook tentoongesteld.

Expositie Rechtbank Maastricht 

Ik doe mee met een expositie in Rechtbank Maastricht. Daar kunnen belangstellenden een portret bestellen van Koning Willem Alexander, voor bijv in de rechtszaal, of gewoon voor thuis. Er kunnen reproducties worden gemaakt tegen een schappelijke prijs. Ik doe mee met twee werken, een staatsie portret en een gewoon portret van Willem Alexander.

Expositie Willemstad

Een reproductie van  mijn portret van Willem Alexander hangt in Willemstad Curaçao. In gallery Alma Blou.

WINNARES  NATIONALE PORTRETWEDSTRIJD

Op 27 januari 2013 won ik de Nationale Portretwedstrijd met mijn portret van, toen nog, prins Willem Alexander. De prijsuitreiking was in de Grote Kerk van Breda. Ik had de vakjury prijs en kreeg een cheque ter waarde van € 1000,00 . Uitgereikt door de burgemeester van Breda. Ik was de koning te rijk !