Biografie

Hanneke Janssen in ArendonkSELECT YOUR LANGUAGE ABOVE

Hanneke Hielkema

1982 – 1984 DACA de academie voor schilderen te Veldhoven

2004 – 2009 Hogere graad tekenkunst Academie voor Schone Kunsten Arendonk Belgie

2009 – 2012 Specialisatie graad tekenkunst onderwerp portret Academie voor Schone Kunsten Arendonk Belgie

2012 – 2014 Beeldhouwkunst jaar 1 en 2 Academie voor Schone Kunsten Arendonk België

2018 – heden Keramiek Academie voor Schone Kunsten Arendonk België

Ik maak grote gelijkende portretten opgebouwd met vlekken bister, inkten. Contrast is hierbij van groot belang. Van veraf zijn het portretten met een mysterieuze, dromerige uitdrukking en lokken de toeschouwer en nodigen uit dichterbij te komen. Dichterbij ontdek je een fantasiewereld met allerlei diertjes, wezentjes, labyrinten, structuren, die de tekening versterken en completeren tot een bijzonder geheel. Het leuke is, hoe langer je kijkt hoe meer je ontdekt. Elk deel van de tekening kan weer een tekening opzich zijn, er zitten zowel abstracte, als figuratieve delen in, je raakt eigenlijk niet uitgekeken. Ook in de natuur is heel veel te zien, de mooiste structuren en er zijn altijd diertjes om je heen, als je maar goed kijkt, je bent eigenlijk nooit alleen. Ik kan daar enorm van genieten en stemt me vrolijk, ik probeer iets van vrolijkheid mee te geven in mijn werk. Ik maak mijn portretten in diverse formaten, meestal op groot formaat 200 grams papier 150 cm x 115 cm en soms op doek. Ik werk met verschillende materialen, zoals bister, aquarelverf, inkten, ecoline, krijt en acrylverf. Bijna alle werken in de galerie zijn te koop, verschillende prijzen. Ik maak ook portretten in opdracht in verschillende formaten vanaf een foto. Deze foto kunt u per mail aan mij sturen, of ik maak een foto voor u. Een portret van uw geliefde dier kan ik ook voor u maken. Vraagt u informatie via het contactformulier, of stuur een mail naar hannekehielkema@hotmail.com dan neem ik contact met u op. Er zijn diverse formaten en prijzen.

Ik heb de eerste prijs in de Nationale Portretwedstrijd gewonnen met mijn portret van, toen nog, prins Willem Alexander. Op 27 april 2013. Het portret heb ik gemaakt op doek, deze keer delen met dikke lagen acrylverf.  En natuurlijk ook vol met diertjes. Er zijn 3D reproducties van gemaakt, niet van echt te onderscheiden en die hangen sinds januari 2014 in alle 17 rechtszitting zalen van Rechtbank Limburg. Ook van mijn andere portretten van de Koning, zijn prachtige reproducties te bestellen op canvas, in verschillende formaten. Vraagt u informatie via hoofdstuk contact via het contactformulier.

Ik ben gevraagd mee te doen aan het televisieprogramma Sterren op het doek, van omroep MAX, waarin een bekende Nederlander wordt geïnterviewd door Hanneke Groenteman, terwijl drie kunstenaars, waaronder ik, de Nederlander portretteren. De bekende Nederlander was Ellen Vogel, een zeer bekende actrice, toneelspeelster van 91 jaar oud. De uitzending is geweest op 14 december 2013. U kunt nog kijken bij “uitzending gemist” of u gaat naar hoofdstuk “nieuws” op deze website en u klikt op de link.

Op 3 oktober 2014 was ik uitgenodigd in het televisieprogramma Koffietijd. Ik mocht verschillende van mijn werken laten zien en uitleg geven over mijn werkwijze. Ik maakte als verrassing een portret van Loretta Schrijver, de presentatrice, dat portret bood ik haar aan tijdens de uitzending, als dank dat ze mij had gevraagd om te komen.  Ze was enorm blij met dit portret! Klikt u op de volgende link als u deze uitzending wilt terugkijken. http://www.koffietijd.nl/uitzendingen/aflevering-30-4/

Ik ben blij dat Rechtbank West-Brabant Zeeland een origineel portret van onze Koning en 10 reproducties heeft besteld bij mij voor in de Rechtbanken van Breda, Tilburg, Bergen op Zoom en Middelburg. Het betreft een ander portret dan die in Limburg hangt, zeer vereerd!! Ze werden 12 maart 2015 door mij overhandigd aan de president van de Rechtbank Breda. Er was een stukje over bij het nieuws van Omroep Brabant 11 maart 2015. Ze hadden hier in mijn atelier opnames gemaakt.

Bij hoofdstuk “nieuws” op deze website kunt u ook twee films bekijken van een minuut, van portretten die ik maakte van prinses Beatrix, daarin ziet u details, daarvoor klikt u op het portret.

Op www.puko.nl/hanneke kunt u keramiek, beeldhouwen, edelsmeden en gewoon mooie foto’s die ik gemaakt heb zien.

Laatste nieuws

Gegevens

Website: http://hannekehielkema.com
Email: info@HannekeHielkema.com

Disclaimer

Voor alle duidelijkheid wijst Hanneke Hielkema, ten aanzien van de website, u op het volgende: De website en alle onderdelen daarvan, zijn eigendom van Hanneke Hielkema. Het is niet toegestaan om de site of gedeelten daarvan openbaar te maken, te kopiëren of op te slaan zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming.
Translate »